Βιογραφικό

Η Μίσσιου Δέσποινα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Καβάλα.

Το 2008 αποφοίτησε από το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, για την εισαγωγή της στο οποίο βραβεύτηκε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το 2009 απέκτησε τιμητικό μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master of Medical Science with Merit) στην Ανθρώπινη Διατροφή με ειδίκευση την Κλινική Διατροφή από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (University of Glasgow, Scotland, UK).

Στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών εκπαιδεύτηκε στη διατροφική αντιμετώπιση πληθώρας κλινικών περιστατικών του Γ.Ν Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου». Επίσης, εργάστηκε για 6 μήνες στο διαιτολογικό γραφείο της κα. Καρακασίδου, όπου απόκτησε γνώσεις κι εμπειρία σε πολυάριθμα περιστατικά που καλύπτουν όλο το φάσμα της διατροφικής θεραπευτικής.

Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών ειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση ποικίλων παθολογικών καταστάσεων, ενώ εκπαιδεύτηκε στη διατροφική αντιμετώπιση ασθενών του Νοσοκομείου «Glasgow Royal Infirmary». Ακόμη, για την εκπόνηση της μεταπτυχιακής της διατριβής συνεργάστηκε για 3 μήνες με το διαιτολογικό τμήμα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Royal Hospital For Sick Children» του νοσοκομειακού συγκροτήματος «Yorkhill» της Γλασκώβης. Μέσω της διατριβής αυτής, ειδικεύτηκε στον τρόπο διατροφικής αντιμετώπισης παιδιατρικών ασθενών με νόσο του Crohn.

Από τον Δεκέμβριο του 2010 ιδιωτεύει νόμιμα ως κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος στο προσωπικό της γραφείο στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Από την αποφοίτησή της έως σήμερα ενημερώνεται διαρκώς για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της διατροφής και συμμετέχει ενεργά σε σεμινάρια, συνέδρια κι ημερίδες διατροφής.